Drobni tisk

Pošiljanje in dostava

Vsa naročila pošiljamo kot pakete s kurirjem CoolRunner Aps, ko paketi prispejo v Slovenijo, pa jih dostavi Pošta Slovenije. Dostavo paketa lahko pričakujete v roku 5-7 delovnih dni. V določenih obdobjih, na primer ob praznikih, pa lahko dostava traja dlje.

OPOMBA: Ko izberete, da bo vaš paket dostavljen neposredno na vaš osebni naslov, se s tem tudi strinjate, da vam lahko Pošta Slovenije. na vaše lastno tveganje pusti paket pred vašimi vhodnimi vrati.

Naročila dostavimo kamor koli v Sloveniji. Če bi radi paket poslali v tujino, se obrnite neposredno na nas. Na žalost blaga ni mogoče prevzeti neposredno v našem skladišču.

Ko je vaše naročilo skenirano in poslano po CoolRunner Aps, boste v ta namen prejeli e-poštno sporočilo. E-poštno sporočilo bo vsebovalo številko za sledenje, tako da boste lahko spremljali postopek dostave vašega paketa.

Pravica do vračila/preklica

Ker so vsi izdelki edinstveni in izdelani namensko za posameznega otroka, žal ne moremo sprejeti vrnjenih izdelkov. Zato je pomembno, da preverite vse podatke, ki jih vnašate ob naročanju. Do 1 uro po oddaji naročila lahko urejate podatke o izdelku/-ih ali naslovu dostave (prek potrditve naročila), nato se začne postopek tiskanja. Po tem obdobju ni mogoče spremeniti naročila.

Naročila po tej fazi ni več mogoče preklicati, saj ga izdelamo posebej za vas in vsebuje personalizirane podatke, ki so prilagojeni vašemu naročilu.

Oglejte si zakonodajo EU o prilagojenih izdelkih v Direktivi EU o pravicah potrošnikov, odstavek 49.

Informacije o plačilu

Vse cene so izražene v EUR in vključujejo 22% DDV. Pri My Best Book lahko plačujete s karticami Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro in PayPal.

Varnost

Za upravljanje plačil uporabljamo storitev Adyen. Adyen šifrira vse podatke o vaši plačilni kartici s protokolom TLS (Transport Layer Security). To pomeni, da nepooblaščene osebe med transakcijo ne morejo prebrati številke vaše kartice ali drugih podatkov. Informacije, posredovane www.mybestbook.si, shranimo z izključnim namenom, da vas lahko obravnavamo kot stranko in vam dostavimo blago. Plačilo in vnos podatkov o kartici poteka neposredno preko storitve Adyen. Pri Adyen so podatki o vaši kartici 100-odstotno zavarovani. 

Niti My Best Book niti drugi ne morejo pridobiti dostopa.

E-poštna sporočila in trženje

V okviru naših storitev za stranke pošiljamo vrsto različnih e-poštnih sporočil v zvezi z nakupi. To vključuje potrditev naročila, potrdilo o prejemu, e-poštno sporočilo z obvestilom, da je bilo naročilo poslano, in potrditev sprememb v primeru, da ste svoje podatke spremenili v eni uri po oddaji naročila. 

Upoštevajte, da naša služba za pomoč strankam ne govori slovenskega jezika, zato vam bomo pomagali s pomočjo spletnega prevajalskega orodja. Vedno nam lahko pišete neposredno v angleščini in tako dobite najboljši možni odgovor. Ne glede na vse bomo poskrbeli, da boste deležni najboljše storitve.

Pogoji

Namen in obseg uporabe

Ti pogoji določajo pogoje za dostavo blaga in storitev s strani My Best Book. Z vsakim nakupom sprejemate naše pogoje poslovanja. Družba My Best Book si pridržuje pravico do spremembe teh pogojev brez predhodnega obvestila, spremembe veljajo tudi za že sklenjene dogovore.

Cena in plačilo

Vse cene, prikazane na www.mybestbook.si, vključujejo DDV in izključujejo stroške transporta, razen če ni navedeno drugače. Plačilo se izvede ob zaključku naročila z uporabo sprejetih načinov plačila, navedenih na spletnem mestu.

Dostava in zamuda

Dostavo izvedemo, ko je izdelek dokončan. Praviloma naročila izdelamo in pošljemo znotraj 5-7 delovnih dni po zaključku naročila. Če pride do bistvene zamude pri dobavi, ima stranka ob predhodnem obvestilu pravico odpovedati pogodbo.

Bistvena zamuda je zamuda, ki traja več kot 30 delovnih dni od zaključka naročila. Če se urnik spremeni zaradi okoliščin, za katere družba My Best Book ni odgovorna (vključno z zamudami ali pomanjkljivo dostavo s strani podizvajalcev, zamudami zaradi nezadostnega sodelovanja stranke), se stranki zaradi zamud ne morejo odobriti pravna sredstva zaradi kršitve pogodbe, vključno s pravico do odstopa od pogodbe.

Družba My Best Book ne odgovarja za zamudo ali ovire pri dostavi zaradi višje sile. Če dogodek, za katerega družba My Best Book ni odgovorna, podraži izpolnitev obveznosti dostave družbe My Best Book, družba My Best Book ni dolžna izpolniti teh obveznosti. Družba My Best Book ni odgovorna za zamudo pri dostavi ali izgubo pošiljke s strani ponudnikov poštnih in transportnih storitev, če lahko dokaže, da je pošiljko poslala pravočasno. Stranka v nobenem primeru ne more uveljavljati zamude za izdelke, ki so že bili dostavljeni.

Pridržek lastništva

Stranka ni lastnik fizičnih izvodov izdelka, dokler My Best Book ne prejme plačila v celoti. Vse blago družbe My Best Book ostane njena last, dokler ne prejme celotnega plačila. Po prenosu lastništva na stranko si My Best Book pridržuje pravico do uporabe proizvedenega dela kot reference v lastnem trženju.

Napake in pomanjkljivosti

My Best Book ne odgovarja za napake, ki jih stranka ni pisno popravila pred potrditvijo naročila. Če dobava vsebuje napake ali pomanjkljivosti, mora kupec v razumnem roku zahtevati odpravo napake ali pomanjkljivosti tako, da se obrne neposredno na nas. Družba My Best Book ima pravico poskusiti odpraviti napako ali pomanjkljivost, če to lahko stori v razumnem roku in če se smatra, da je družba My Best Book lahko odgovorna za napako ali pomanjkljivost.

OPOMBA: Barve v končnem natisnjenem izdelku se lahko razlikujejo od barv, kot so prikazane na zaslonu, kar se ne more šteti za napako. Prav tako barva polti in las, prikazanih v postopku naročanja, ni natančna in se lahko razlikuje glede na to, kako so ilustrirani liki v različnih izdelkih.

Poleg tega se uporabljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov o dvoletni garanciji.

Omejitve odgovornosti

V primeru zamude ali napak v dobavljenem izdelku, My Best Book ne odgovarja za poslovne izgube, izgubo dobička ali druge posredne izgube, vključno s tistimi, ki izhajajo iz pravnih razmerij stranke s tretjimi osebami. Družba My Best Book je poleg tega odgovorna za plačilo odškodnine stranki le za izgubo ali škodo, nastalo zaradi hude malomarnosti ali namernega dejanja. My Best Book ne odgovarja za posredne ali neposredne izgube, če so te posledica zamud ali izgube podatkov ali izgubljenega zaslužka.