Varstvo vaših podatkov jemljemo resno!

Sprejeli smo pravilnik o varstvu zasebnosti, kjer je pojasnjeno kako obdelujemo vaše podatke.  Da bi čim bolje zaščitili vaše osebne podatke, redno ocenjujemo obseg tveganja za negativen vpliv naše obdelave podatkov na vaše osnovne pravice. Še posebej se zavedamo tveganja za možno diskriminacijo, krajo identitete in tveganja za finančno izgubo, škodo ugledu ali izgubo tajnosti podatkov. V teh primerih so odločitve, ki jih moramo sprejeti, odvisne od naše zmožnosti obdelave občutljivih osebnih podatkov, biometričnih podatkov ali podatkov o kaznivih dejanjih v zvezi z vami.

Izvajamo analizo posledic obdelave podatkov za varstvo vaše zasebnosti. To analizo posledic opravimo, preden začnemo obdelovati vaše osebne podatke.

My Best Book ApS je upravljavec podatkov in zagotavljamo, da z vašimi osebnimi podatki ravnamo v skladu z zakonodajo.

Podatki za stik

My Best Book ApS je upravljavec podatkov in zagotavljamo, da z vašimi osebnimi podatki ravnamo v skladu z zakonodajo.

Stik: My Best Book ApS 

Naslov: Skejby Nordlandsvej 311, 8200 Aarhus N 

DDV: 36088966 

E-pošta: info@mybestbook.com 

Spletno mesto: www.mybestbook.si

Zagotavljamo pošteno in pregledno obdelavo podatkov

Ko vas prosimo, da nam posredujete svoje osebne podatke, vas obvestimo, katere podatke obdelujemo in za kakšen namen. Ob zbiranju vaših osebnih podatkov boste o tem obveščeni. Podatkov o vas ne zbiramo iz drugih virov.


Ravnanje z osebnimi podatki


Uporabljamo naslednje vrste podatkov o vas


Vaše osebne podatke uporabljamo za izboljšanje naših storitev in zagotavljanje kakovosti naših izdelkov in storitev ter za stike z vami.

Podatki, ki jih uporabljamo, vključujejo:

Splošne osebne podatke – uporabljamo jih za dostavo vašega naročila;

Občutljive podatke – uporabljamo jih za personalizacijo izdelkov;

Podatke o zanimanjih in navadah – uporabljamo jih za prikaz ustreznih in zanimivih vsebin;

Podatke o strežniku – uporabljamo jih za pridobivanje informacij o naših obiskovalcih in njihovi uporabi našega spletnega mesta; 

Transakcijske podatke – uporabljamo jih za obdelavo vašega naročila;

Edinstvene številke IP omrežnih naprav – uporabljamo jih za preprečevanje zlorab in nezakonitega ravnanja ter boj proti njim.

Podatkov ne združujemo.

Vaše podatke zbiramo in shranjujemo za poseben namen

Vaše podatke zbiramo in shranjujemo za posebne namene ali druge zakonite poslovne namene.

To pomeni, kadar moramo:

Obdelati vaš nakup in izvesti našo storitev,

Izpolniti vašo zahtevo za izdelke ali storitve, izboljšati naše izdelke in storitve,

Upravljati vaš odnos z nami,

Izpolnjevati zakonske zahteve.

Morda bomo morali vaše osebne podatke uporabiti za druge namene od tistih, za katere so bili zbrani. Razen če ste privolili v tako novo uporabo, bomo preverili, ali je prvotni namen zbiranja vaših podatkov združljiv z novim namenom. Na primer, ocenimo vire, iz katerih izvirajo vaši podatki, in ali so podatki, ki jih moramo uporabiti, splošni ali občutljivi. Ocenimo tudi, ali bo imela uporaba vaših podatkov za nov namen negativne posledice za vašo svobodo delovanja.

Obdelujemo samo zadevne osebne podatke

Obdelujemo samo tiste podatke o vas, ki so zadostni za zgoraj opredeljene namene in jih zadevajo. Namen določa, katera vrsta podatkov o vas je za nas zadevna.Enako velja za obseg osebnih podatkov, ki jih uporabljamo. Na primer, ne uporabljamo več podatkov, kot jih potrebujemo za poseben namen.

Preden začnemo obdelovati vaše osebne podatke, preučimo, ali je mogoče zmanjšati obseg podatkov o vas. Preverimo tudi, ali je mogoče nekatere vrste podatkov, ki jih uporabljamo, uporabiti v anonimizirani ali psevdonimizirani obliki. To lahko storimo, če nima negativnega vpliva na naše obveznosti ali storitve, ki vam jih nudimo.

Obdelujemo le nujne osebne podatke

Zbiramo, obdelujemo in shranjujemo samo osebne podatke, ki so potrebni za izpolnitev predvidenega namena. Poleg tega lahko zakonodaja določa, katere vrste podatkov je treba zbirati in shranjevati za naše poslovanje. Vrsta in obseg osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, sta lahko potrebna tudi za izpolnitev pogodbe ali druge zakonske obveznosti. Hočemo biti prepričani, da obdelujemo le tiste osebne podatke, ki jih potrebujemo za vsak naš poseben namen. Zato smo v naše informacijske sisteme vdelali zahtevo, da se zbere le toliko podatkov, kolikor jih potrebujemo. Prav tako je samodejno zagotovljeno, da področje uporabe ni nepotrebno široko in da čas shranjevanja ni predolg. Da bi vas zaščitili pred nepooblaščenim dostopom do vaših osebnih podatkov, uporabljamo tudi rešitve, ki samodejno zagotavljajo, da so podatki na voljo samo ustreznim zaposlenim. S tem namenom imamo vgrajeno zaščito pred možnostjo dostopa neomejnim številom oseb do vaših osebnih podatkov.

Preverjamo in posodabljamo vaše osebne podatke

Preverjamo, da osebni podatki, ki jih obdelujemo o vas, niso netočni ali zavajajoči. Prav tako redno posodabljamo vaše osebne podatke. Ker je naša storitev odvisna od pravilnosti in ažurnosti vaših podatkov, vas prosimo, da nam sporočite ustrezne spremembe vaših podatkov. O spremembah vaših podatkov nas lahko obvestite prek zgornjih podatkov za stik.

Za zagotavljanje kakovosti vaših podatkov smo sprejeli interna pravila in vzpostavili postopke za preverjanje in posodabljanje vaših osebnih podatkov. 

Vaše osebne podatke bomo izbrisali, ko jih ne bomo več potrebovali

Vaše osebne podatke bomo izbrisali, ko jih ne bomo več potrebovali. Vaše osebne podatke bomo izbrisali, ko jih ne bomo več potrebovali za namen, za katerega smo jih zbirali, obdelovali in shranjevali.

Pred obdelavo vaših osebnih podatkov bomo pridobili vaše soglasje

Pred obdelavo vaših osebnih podatkov za zgoraj opisane namene bomo pridobili vaše soglasje, razen če imamo za obdelavo pravno podlago. O vsaki tovrstni podlagi in našem zakonitem interesu za obdelavo vaših osebnih podatkov vas bomo obvestili. Vaše soglasje je prostovoljno in ga lahko kadar koli prekličete, in sicer tako, da stopite v stik z nami.

Za dodatne informacije uporabite zgornje podatke za stik. Če želimo vaše osebne podatke uporabiti za namen, ki se razlikuje od prvotnega, vas bomo o tem obvestili in vas pred začetkom uporabe podatkov prosili za soglasje. Če imamo za novo uporabo drugačno zakonsko podlago, vas bomo o tem obvestili.

Vaših osebnih podatkov ne bomo razkrili brez vašega soglasja

Če vaše osebne podatke posredujemo partnerjem in drugim akterjem, tudi za uporabo v trženju, pridobimo vaše soglasje in vas obvestimo o namenu uporabe vaših podatkov. Tovrstnemu razkritju lahko kadar koli ugovarjate, v Registru CPR pa se lahko tudi odjavite od sporočil za namene trženja. Vašega soglasja ne bomo potrebovali, če smo zakonsko obvezani k razkritju vaših osebnih podatkov, na primer v okviru poročanja organu.

Preden vaše osebne podatke posredujemo partnerjem, ki so tretje osebe, pridobimo vaše soglasje. Če vaše osebne podatke posredujemo partnerjem iz tretjih držav, se prepričamo, da njihova raven varstva osebnih podatkov ustreza zahtevam, ki smo jih določili v tem pravilniku, v skladu z veljavno zakonodajo. Med drugim postavljamo zahteve glede uporabe podatkov, varovanja podatkov in upoštevanja pravic, ki jih imate v zvezi z npr. nasprotovanjem profiliranju in vlaganjem pritožb pri uradu informacijskega pooblaščenca.


Varnost

Varujemo vaše osebne podatke in imamo notranje pravilnike o varstvu podatkov

Varujemo vaše osebne podatke in imamo notranje pravilnike o varstvu podatkov. Sprejeli smo notranje pravilnike o varstvu podatkov, ki vsebujejo navodila in ukrepe za varovanje vaših osebnih podatkov pred uničenjem, izgubo ali spremembo, pred nepooblaščenim razkritjem in nepooblaščenim dostopom ali dostopom nepooblaščenih oseb. Vzpostavili smo postopke za dodeljevanje pravic dostopa našim zaposlenim, ki obdelujejo občutljive osebne podatke in podatke, ki razkrivajo informacije o osebnih zanimanjih in navadah. Njihov dejanski dostop preverjamo z beleženjem in spremljanjem. Da bi se izognili izgubi podatkov, nenehno ustvarjamo varnostne kopije naših podatkovnih zbirk. Zaupnost in pristnost vaših podatkov varujemo tudi s šifriranjem.

V primeru, da bi prišlo do varnostne kršitve, ki bi za vas pomenila tveganje za diskriminacijo,  krajo identitete, finančno izgubo, izgubo ugleda ali druge velike nevšečnosti, vas bomo o varnostni kršitvi kar se da hitro obvestili, obvestili pa bomo tudi policijo.

Ponudniki podatkov

Da vam lahko zagotovimo naše izdelke, izmenjujemo podatke z naslednjimi obdelovalci podatkov.

Uporaba piškotkov

Piškotki, namen in ustreznost

Piškotke uporabljamo za identifikacijo vas in vaše opreme, sledenje vašemu vedenju, optimizacijo našega spletnega mesta, profiliranje, zagotavljanje ciljno usmerjenega digitalnega trženja prek naših medijev in tretjih oseb.

Kaj so piškotki?

Več o njih si lahko preberete tukaj: Wikipedia: Piškotek

Piškotki tretjih oseb

Spletno mesto uporablja aplikacije za sledenje Google Analytics, Google AdWords, Microsoft Bing Ads in Facebook, ki prav tako nastavljajo piškotke in lahko shranjujejo podatke o vas in dostopajo do teh shranjenih podatkov ter jih delijo z nami in prikazujejo ciljno usmerjeno vsebino v družbenih medijih, kot sta Google in Facebook. Kot del trženja lahko uporabljamo vsebino družbenih medijev, kot je vdelana vsebina iz Googla in Facebooka. Če ste v interakciji s to vsebino družbenih medijev, tretje osebe spremljajo vaše vedenje, družbeni mediji pa lahko te podatke priložijo vašemu profilu v družbenem mediju. Na takšno uporabo s strani družbenih medijev nimamo vpliva in zadeva izključno vas in družbeni medij.

Zavrnitev piškotkov

Če nočete, da zbiramo in shranjujemo vaše podatke, lahko piškotke zavrnete v nastavitvah svojega spletnega brskalnika. Način, kako to storite, je odvisen od internetnega brskalnika, ki ga uporabljate.

Vaše pravice

Imate pravico dostopati do svojih osebnih podatkov

Imate pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov. Imate pravico kadar koli izvedeti, katere podatke o vas obdelujemo, od kod izvirajo in za kaj jih  osebne podatke in kdo prejema podatke o vas, če jih delimo v Združenem kraljestvu in tujini. Na vašo zahtevo vam lahko posredujemo podatke, ki jih obdelujemo o vas. Vendar se lahko dostop omeji zaradi varstva zasebnosti, poslovnih skrivnosti in pravic intelektualne lastnine drugih oseb. Informacije lahko prejmete tukaj: Zahtevaj moje podatke.

Imate pravico do popravka netočnih osebnih podatkov

Če mislite, da so osebni podatki, ki jih obdelujemo o vas, netočni, imate pravico zahtevati njihov popravek. Stopite v stik z nami in nam povejte, kje so netočnosti in kako jih lahko popravimo. Ko zahtevate popravek vaših osebnih podatkov, preverimo, ali so izpolnjeni ustrezni pogoji, in če so izpolnjeni, spremembe opravimo v najkrajšem možnem času.

Imate pravico do izbrisa/anonimizacije svojih osebnih podatkov

Imate pravico, da zahtevate izbris ali anonimizacijo svojih osebnih podatkov kadar koli v zakonsko dovoljenem obsegu. Upoštevajte, da zakon zahteva, da nekatere podatke hranimo do 5 let. To vključuje račune.

Imate pravico ugovarjati naši obdelavi vaših osebnih podatkov

Imate pravico ugovarjati naši obdelavi vaših osebnih podatkov. Prav tako lahko ugovarjate našemu razkritju vaših podatkov za namene trženja. Za vložitev ugovora lahko uporabite podatke za stik na vrhu strani. Če je vaš ugovor utemeljen, bomo zagotovili prenehanje obdelave vaših osebnih podatkov. Imate pravico, da prejmete osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, in podatke, ki smo jih pridobili o vas iz drugih virov na podlagi vašega soglasja. Če vaše podatke obdelujemo v okviru pogodbe, katere stranka ste, lahko vaše podatke prejmete tudi vi. Prav tako imate pravico prenesti te osebne podatke drugemu ponudniku storitev. Če želite uveljaviti pravico do prenosljivosti podatkov, boste svoje osebne podatke od nas prejeli v splošno uporabljani obliki. Če hočete dostopati do svojih podatkov, jih popraviti ali izbrisati ali ugovarjati naši obdelavi podatkov, bomo preverili, ali je to mogoče, in odgovorili na vašo poizvedbo čim prej, najpozneje pa v enem mesecu po prejemu vaše poizvedbe.

Pritožbe

Če mislite, da ne izpolnjujemo svojih obveznosti, se obrnite na našega upravljavca podatkov na naslovu dpo@mybestbook.uk. Če za tem še vedno mislite, da ne izpolnjujemo svojih obveznosti, se lahko pritožite pri uradu informacijskega pooblaščenca, tel. 0303 123 1113, www.ico.org.uk.